A vadrizs Közép-Európában

A vadrizs (más néven indián rizs) begyűjtésével az észak-amerikai indiánok mintegy ezer éve foglalkoznak. Az egyik alapvető élelmiszerüket jelenti, amelyet zamatos íze és kiváló tápértéke miatt fogyasztanak.

A jelenleg termesztett vadrizs továbbra is tápláló ételkülönlegességnek számít, amely tökéletesen beilleszthető a modern táplálkozási szokásokba.

Az Indián Rizs Kft. Európa egyetlen vadrizs termesztő cége. A rendelkezésre álló bőséges vízforrások, a kedvező éghajlat és az európai piacok elérhetősége révén a magyarországi Közép-Tisza menti vidék ideális a vadrizs termesztésre.

A 25 éve működő Indián Rizs Kft. a leányvállalatával, az Indián Rizs Agro Kft-vel egyetemben egy vertikálisan integrált egységet alkot, amely magában foglalja a vetőmag-szaporítást, a vadrizs termesztést és egy korszerű rizsmalomban történő feldolgozást.

A cég teljesíti és sok esetben meg is haladja az Európai Unió élelmiszergyártásra vonatkozó ipari előírásokat, beleértve az egészségügyi, a biztonsági és a visszakövethetőségi követelményeket. Cégünk jelenleg megfelel az ISO 22000:2005 szabványnak és Európa két legnagyobb rizstermesztéssel foglalkozó cégének előírásának.

Az Indián Rizs Kft. számos vezető európai rizs és ételmárka beszállítója, számtalan nyers és előre elkészített termék összetevője.